БЕЗУПРЕЧНО МРЪСНО

Играй като за GAME OVER.

New Science

В света на науката продължават да бушуват урагани от идеи и вихрушки от хрумвания – да се надяваме времето в този свят да бъде все така лошо.

* Изследователи в Университета в Тел Авив създадоха софтуер, наречен "The Beauty Machine", който с натискане на един бутон може да превърне всеки човешки образ в лице на топ модел. Усещането било невероятно, твърдят стотиците жертви на съдбата...

Трансформацията, разбира се, е ограничена до дигитални изображения на лицето, но софтуерът може да бъде полезен на пластичните хирурзи и графичните дизайнери в модните списания. Там, както всички знаем, тази технология се използва успешно от години. Учените прогнозират, че един ден алгоритъмът може да бъде вграден и в цифровите камери.

Според професор Даниел Коен, един от създателите на проекта, красотата се поддава на математическо описание, както и много други неща в живота.
Учете математика, за да ви се поддава красотата.


И още едно революционно откритие:

* Вирусният херпес по устните може би е истинската причина за заболяването от Алцхаймер. Това твърдят британските учени от Университета в Манчестър, които смятат, че става въпрос за голямо и ново научно откритие.Учените преди време съобщиха, че има връзка между известният вирус "herples simpleks virus 1 (HSV1)" и Алцхаймер. Във Великобритания страдат около 400 000 души от това заболяване. Учените твръдят, че вирусът "herples simpleks virus" присъства в 60 на сто от страдащите от Алцхаймер. Направете заключения за самите себе си. Ако имате хепрес, не е лошо да не забравяте за това.

* А ако случайно искате да забравите и за херпеса, и за Алцхаймера си, 21-ви век ви предлага следното...

Изтриването на части от паметта вече не е научна фантастика, твърдят учени, които са успели да предизвикат селективна амнезия у генномодифицирани мишки. Изследването излезе в американското списание "Cell Press".

Можем само да се радваме за представителите на гореспоменатия животински вид. Мишките, съдейки по тяхната неблагополучна история, равняваща се на хиляди години терор и незаконни убийства, биха искали да забравят много неща.


Чрез използваните методи учените може да стигнат до създаване на техники, приложими за човешкия мозък, които да изтриват от паметта травмиращи спомени или такива, които предизвикват фобии, без да засягат останалата част от мозъка, обяснява д-р Джо Циен от Институт за мозъка и поведението към „Медикъл”.

Паметта включва четири различния стадия - запаметяване, подсилване, натрупване и припомняне на информацията. Учените от изследователския екип, ръководен от д-р Циен, са идентифицирали специфични молекули, които, както изглежда, играят роля при различните фази на процеса на запаметяване и на припомняне.


Интернет дружки

Кво толкова искаш да знаеш?

Моята снимка
Изключително прост челяк с променливо добра душа опитващ всячески да поправя грешките си без особен успех.